23. maj 2010

Vroča dela: Si.mobil letno poročilo 2009


Problem


Naročnikova filozofija Re.misli je v letu 2009 prerasla okvire okoljskega projekta in se prelevila v celostno filozofijo družbene odgovornosti in v gibanje, katerega vodilo je, da vsak korak šteje. Še intenzivneje so jo vpeli v celotno svoje poslovanje. Ustanovili so neprofitni zavod Sklad Si.voda, ki z ozaveščanjem in aktivnim investiranjem skrbi za ohranjanje zdravih in čistih voda v Sloveniji. Zato je naročnik, želel da letno poročilo za leto 2009 odseva okoljsko in družbeno odgovorna prizadevanja podjetja.


Rešitev

Si.mobilovo ekološko zavest vodi misel, da vsako dejanje šteje. Letošnje letno poročilo družbe je tako posvečeno varčevanju z energijo in ima v spletni verziji črno ozadje, ki po eni strani opozarja na probleme svetlobnega onesnaževanja, na drugi pa spodbuja manjšo porabo električne energije. Pri ogledovanju spletne strani s črnim ozadjem porabimo manj električne energije, kot pri ogledovanju strani s svetlim ozadjem. Dokumentna verzija letnega poročila pa ima belo podlago in je oblikovana tako, da bo v primeru tiskanja omogočala racionalno rabo črnila in papirja. Z namenom zmanjšanja obsega tiskanih materialov je objavljeno le v elektronski obliki. Dostopno je na spletnem naslovu
www.letnoporocilo2009.simobil.si in na USB ključih s priloženo varčno sijalko, ki vsakemu omogoča, da z drobnim dejanjem naredi nekaj dobrega za okolje tudi sam.


Ni komentarjev:

Objavite komentar