21. nov. 2012

Odkrito ti povem, PR teater postaja vedno boljši in boljši.


Letošnja študentska konferenca o odnosih z javnostmi, PR teater, ki je letos že tretjič potekala 20. novembra v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede, je izpolnila vsa pričakovanja. Program je bil dodobra zapolnjen s sedmimi predavanji, dvema delavnicama, soočenjem in okroglo mizo, število udeležencev rekordnih 250, darilne vrečke polne, še posebej napolitanke pa slastne.

Dodatna znanja s področja so, predvsem za študente odnosov z javnostmi, še toliko bolj dragocena, če se ozremo na študijski program, na katerem se izpopolnjujejo bodoči PR-ovci in na splošno pomanjkanje prakse, zato so dogodki, kot je PR teater, izrednega pomena.

Letošnji PR teater je potekal predvsem v znamenju družbenih omrežij. Organizacijska ekipa se je že promocije samega dogodka lotila kar se da strateško ter pri tem vključila vsa sredstva, ki so jim bila na voljo, na samem dogodku pa je vzporedna debata potekala tudi na Facebooku in Twitterju, za katere so redno skrbeli, da sta bila osvežena z najnovejšim dogajanjem.

Govorci so presenečali na najrazličnejše načine, z zgodbami o uspehu, s prezentacijo, ki smo jo imeli priložnost videti že tretjič, s podarjanjem certifikatov in kotizacij za udeležbo na Fashion Weeku, s tekočim branjem, s krasnimi primeri dobre prakse in še marsičim. Če pa se je dan začel z optimističnim nagovorom Mateja Goloba (TEDX Ljubljana) o naključjih, ki prerastejo v priložnosti, se je zaključil z okroglo mizo, ki se je ukvarjala z bolj turobnimi napovedmi glede prihodnosti PR-a in vloge PR-ovcev, naslovljeno PR mrtev? Kot se je marsikdo strinjal, pa je ravno o tem pomembno govoriti. Zato pohvale Nini Gaspari (Provokativ), Petri Sovdat (časnik Finance), Igorju Arihu (agencija Arih), Igorju Saviču (Poslovni mediji) in Romani Pahor (Khaos kreativa). Da poklic PR-ovca ne bi postal zgolj funkcija poštnega nabiralnika ter da bi mladi v stroki lahko našli tudi mesto zase.

Kristina Bogataj, PR asistentka

1 komentar:

  1. Kristina, hvala za tvoj zapis. In hvala še enkrat za lep dan, fajn debato in super občinstvo. Kot sem povedala včeraj, imam veliko upanja v vas, generacijo, ki prihaja na "trg delovne sile" (eni ste že lepo zakorakali, drugi bodo sledili). Super vas je gledati, kako stopite skupaj in organizirate dogodke, kot je bil včerajšnji. Hvala še enkrat.
    Za vsa morebitna vprašanja, pripombe, komentarje, nasvete ... sem tukaj. Anytime, 24/7 ;)
    Nina

    OdgovoriIzbriši